Barbeque & Grill

Elke week een wisselend aanbod van diverse barbeque en grill producten.

Tonijn spies

Zalmspies

Gamba spies

Panga spies

Alaska spies

Gemarineerde gamba's

Zalm kabeljauw spies

Vis in folie

Combineer met onze ambachtelijke salades en de vele verse visproducten.

 

Barbeque & Grill tips

• Vis grillen gaat het best boven een hete, constante warmtebron. Gloeiende kolen of een smeulend houtvuur geven het een lekkere rooksmaak mee. Vooral als er nog wat takken rozemarijn of tijm op worden gegooid.
• Gril nooit boven vlammen. Doof ze onmiddellijk met wat water uit de plantenspuit.
• Plaats het rooster niet te dicht op de warmtebron (niet te laag dus), want dan verbrandt de buitenkant te snel en heeft de vis niet de tijd om van binnen gaar te worden. Tenzij het om tonijn gaat, die moet van binnen lekker rauw (roze-rood) blijven.
• Vet vis altijd licht in met olie om plakken aan het rooster te voorkomen.
• Keer zo weinig mogelijk, anders gaat de vis stuk. Gebruik spiesen of een visklem.
• Bereid kwetsbare vissoorten verpakt in aluminiumfolie. Zorg dat het pakketje tussentijds aan de bovenkant open kan om de gaarheid te controleren.
• Check of de vis gaar is door in het dikste stuk even de punt van een mes te steken. Beoordeel of het visvlees er net gaar uitziet (niet glazig, wel glanzend en los van structuur). Bij hele exemplaren kan ook voorzichtig aan de rugvin worden getrokken. Komt die makkelijk los, dan is de vis gaar.
• Houd het rooster schoon. Borstel restanten en aanhangsels er tussentijds af met een staalborstel of staalwol, voor er weer nieuwe vis op komt.